گیربکس
گیربکس
Blog Article
تعمیر و نگهداری گیربکس صنعتی نحوه عملکرد جعبه دنده خودرو چگونه است؟
نظارت بر دما: دمای کارکرد گیربکس را کنترل کنید. گرمای بیش از حد می تواند نشان دهنده این باشد که گیربکس تحت فشار است یا روغن کاری کافی وجود ندارد.
نوع کاربرد: بررسی نیازهای خاص کاربرد و انتخاب گیربکس متناسب.
یکی از بهترین منابع برای دریافت اطلاعات فنی و انتخاب گیربکس، کاتالوگ ها هستند. در کاتالوگ موتور گیربکس های صنعتی اطلاعاتی نظیر: نسبت دور،شافت ورودی، شافت خروجی، قدرت موتور، گشتاور و... توسط هر برند تولید کننده درج شده است.
در باب نحوه اتصال، گیربکس هلیکال به سه نوع تقسیم میشود:
پمپ هیدرولیک و هیدروموتور در سیستمهای صنعتی برای انتقال قدرت و افزایش راندمان گیربکسها به کار میروند.
این محصولات جهت کم کردن سرعت و شتاب زیاد و جهت انتقال گشتاور به کار گرفته میشوند.
گیربکس ها از نظر دسته بندی کلی به دو دسته گیربکس کاهنده و گیربکس افزاینده تقسیم می شوند.
این گیربکس با کاهش سرعت دورهای موتور، موجب افزایش گشتاور خروجی می شود. گیربکس هلیکال ابعاد کوچک و بازدهی بالایی دارد و به دلیل نحوه قرار گیری چرخ دنده ها دارای استهلاک پایین بوده و کمتر خراب می شود. بنابراین در طیف گسترده ای از صنایع از جمله صنایع غذایی، صنایع بسته بندی، صنایع فولاد و سیمان، صنایع کاشی و سرامیک، صنایع دریایی، صنایع کشاورزی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، نوارهای نقاله و کانوایر، سنگ شکن ها و کاربری های سنگین، صنایع پلاستیک، میکسرها و تینکرها، صنایع دارویی و صنایع آب و فاضلاب و برخی صنایع دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
گیربکس صنایع فولاد در مدل های مختلف امروزه توسط برند های زیادی طراحی، تولید و به بازار عرضه میگردد.
تفاوت گیربکس کاهنده و گیربکس افزاینده در وظیفه ذاتی خود میباشند که در گیربکس کاهنده قدرت و گشتاور بالا در خروجی مورد نیاز یست ولی در گیربکس افزاینده نیاز به سرعت خیلی بالا برای انجام فعالیت نیازمند هستیم.
اندازه گیربکس: گیربکسهای بزرگتر به طور مراجعه به منبع معمول، هزینه بیشتری نسبت به گیربکسهای کوچک با توان کمتر روی دست شما میگذارد.
گیربکس صنعتی سنگین شامل پوسته، سیل و آب بند، محورهای ورودی و خروجی، چرخ دنده های ابتدایی، واسط و انتهایی، بلبرینگ ها و در برخی موارد یاتاقان بندی خروجی و سیستم گردش روغن می باشد. این گیربکس صنعتی سنگین در صنایع فولاد، مس و سیمان، صنایع نئوپان سازی، صنایع پتروشیمی، صنایع نورد سازی، آسیاب های معادن مس و روی، پرس های سنگین، جرثقیل های بزرگ، دستگاه های انتقال مواد در معادن و کوره های ذوب کاربرد دارند.
برای انتخاب گیربکس مناسب عوامل مهمی مانند توان ورودی یا خروجی، دور ورودی و خروجی، نسبت تبدیل گیربکس و … وجود دارد.